Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Gyerekesély program

A Régió Fejlesztéséért Alapítvány konzorciumi partnerként közreműködik a Gyerekesély programban az ózdi járás területén. A projekt szakmai irányításában konzorciumi partnerként kiemelt feladata van az alapítványnak. A projekt teljes időtartama alatt több szakterületi koordinátort a konzorciumi partner biztosít. A koordinátorok biztosítják a projekt teljes szakmai tartalmának összhangban történő lebonyolítását a szakmai vezető iránymutatásai alapján.

A Régió Fejlesztéséért Alapítvány által a projektben lebonyolított főbb feladatok:

  • Ifjúsági kezdeményezések támogatása. Mobil, ifjúsági információs, fejlesztő szolgáltatás keretében szerveződtek programok a járás gyereki számára.
  • Élménypedagógiai készség, képességfejlesztő foglalkozások megszervezése. Művészeti, és színjátszó műhely foglalkozások biztosítása.
  • Táborozási programok szervezése keretében napközis táborokban és bentlakásos táborokban nyaralhatnak a térség gyermekei.
  • Szabadidős és sportnapok szervezése.
  • Szülők számára gyermeknevelést támogató motivációs rendezvénysorozatok szervezése.

A projekt főbb adatai

Kedvezményezett neve: Ózd Kistérség Többcélú Társulása

Konzorciumi partner: Régió Fejlesztéséért Alapítvány
Projekt címe: A Gyerekesély program az ózdi járásban

A szerződött támogatás összege: 499 999 999 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.02.28.
Projekt azonosító száma: EFOP-1.4.2-16-2016-00001

A projekt tartalmának bemutatása: A „Gyerekesély program az ózdi járásban” című projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. Legfőbb célja a mély szegénység elleni küzdelem, a nehéz életkörülmények enyhítése mind a családok, mind a szegény családokban élő gyerekek támogatásán keresztül.
A hátrányos helyzetben lévő térségekben kialakult helyzet kezelésének leghatékonyabb módja a megelőzés, ezért a gyermekek fejlesztése lesz a legeredményesebb mutató hosszú távon, illetve az aktív és összetartó közösségek kialakítása, segítése. A beavatkozások egyrészről a krízishelyzetek megelőzését segítik, amelyet az aktivitást célzó, szemléletformáló, ismeretterjesztő tevékenységeken keresztül, például ifjúsági programokkal, rendezvényekkel, prevenciós foglalkozásokkal kívánunk elérni-, másrészről a krízishelyzetben lévő vagy azáltal fenyegetett családok támogatását szolgálják. Cél a család intézményének megerősítése, továbbá a fiatalok társadalmi aktivitásának növelése, a helyi közösségek, ifjúsági csoportok fejlesztése programok támogatásával, illetve a helyi ifjúsági munka komplex fejlesztése. A beavatkozások hátrányos helyzetű személyeket, elmaradott településeket céloznak meg az Ózdi Járásban.
A projekt 63 hónapon keresztül valósul meg számos szakértő (pszichológus, szociális segítő, gyógytornász, stb.) közreműködésével.

Üzenj nekünk

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Elnök:

Papp Zsolt

Cím:

3525 Miskolc, Dayka Gábor utca 1-7. „A” lh. fsz/6.
Nemzeti Együttműködési Alap