Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Felzárkózást segítő programok

Program általános bemutatása

Régió Fejlesztéséért Alapítvány 2018. évben konzorciumi partnerként 7 településen kezdte meg együttműködését a főpályázóval, valamint a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósággal az EFOP-1.6.2-16 programokban.

A program átfogó célja a szegregált lakókörnyezetben, mélyszegénységben élő hátrányos helyzetű emberek társadalmi felzárkóztatása és integrációjának segítése. 2018. április elejével 4 település 5 szegregátumában, május 1-től 2 újabb település 3 szegregátumában, majd június 1-től még egy település programjában kezdtük meg a munkát. Az alapítvány szakmai irányításával valósulnak meg a fejlesztő programok. A szakmai munka összehangolása így nagy feladat a konzorciumi partnerek között, mely munka szoros együttműködést és napi szintű folyamatos kapcsolattartást követel meg.

A 7 település 10 szegregátumából 730 fő került bevonásra.

A Régió Fejlesztéséért Alapítvány konzorciumi partnerként stabil szakmai hátteret biztosít a Közösségi Beavatkozási Tervben szereplő, a pályázat során tervezett programelemek megszervezésében és lebonyolításában. Kidolgozásra kerültek a bevonáshoz szükséges szakmai anyagok, melyeknek eredményeként 730 fő kiválasztása és bevonása megtörtént. A bevontak szükségleteire szabottan fejlesztési terv készült, valamint megkötésre kerültek az együttműködéshez szükséges szerződések, nyilatkozatok.

A folyamatos és produktív munka elengedhetetlen eleme a település intézményeivel (oktatás, szociális, egészségügyi), civil szervezeteivel, egyházakkal való együttműködés, ennek érdekében az információk átadása, tájékoztatás, a programok közös tervezése-szervezése folyamatos.

Felzárkózást segítő programok

Üzenj nekünk

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Elnök:

Papp Zsolt

Cím:

3525 Miskolc, Dayka Gábor utca 1-7. „A” lh. fsz/6.
Nemzeti Együttműködési Alap