Kapcsolat

E-mail: info<kukac>regioert.hu„Az információ házhoz megy”

2009.12.18.

„Az információ házhoz megy”

Az Észak-magyarországi Regionális Képző Központ a Régió Fejlesztéséért Alapítvánnyal közösen működtette az OMNI-BUS projektjét, mely az Észak-magyarországi régióban nyújtott ingyenes szolgáltatást az általános iskola felső tagozatos tanulóitól kezdve egészen a nyugdíj előtt állókig, mindenkinek.


rányos helyzetű, alacsony iskolai végzettséggel rendelkező lakosok élnek. Hozzájuk direkt megkeresés nem érkezik, ők pedig lehetőségeik korlátoltsága miatt nem nyitottak maguktól ezen információk felé.

Célunk volt, hogy egyre több, földrajzilag hátrányos településen élő ember tudja igénybe venni szolgáltatásainkat, amellyel segíthettük őket az aktív munkaerőpiacra történő visszavezetéssel, s így könnyebbé válhatott életük.

A program keretein belül szolgáltatásunkkal igyekeztünk megteremteni a lehetőséget az Észak-magyarországi régió kistelepülésein élők számára, hogy képzett információs tanácsadók segítségével, a fennálló lehetőségeket ismerve, önállóan, céljaiknak megfelelően választhassanak olyan foglalkozást, végezhessenek olyan tevékenységet, amely lehetővé teszi, hogy a társadalom és önmaguk számára értékkel bíró munkát végezhessenek.

A projekt további feladata volt még a különböző szakmák, szakképzések népszerűsítése, megismertetése a fiatalabb korosztállyal a pályaválasztásuk céltudatosabbá tételének érdekében.

Az OMNI-BUS legnépszerűbb szolgáltatásai közé tartoztak az információs füzetek, szórólapok, a szakmákat bemutató kisfilmek,

 A mobil, informatikai eszközökkel támogatott tanácsadást, a pályaválasztást elősegítő filmvetítések, valamint a különböző információs anyagok, szórólapok a személyre szabott tanácsadás, valamint a különböző információs napok.segítették.

A régió településeinek polgármesterei, művelődési központok illetve oktatási intézmények vezetői településeiken szívesen fogadták az OMNI-BUS-t.

 

Az OMNI-BUS szolgáltatás legfontosabb eleme az információátadás és a figyelemfelkeltés. Célkitűzés volt megszólítani olyan embereket, akikhez a mindennapok során ezek az információk nem érnek el. 

vissza